Op en rond de Boulevard Harderwijk

Op en rond de Boulevard Harderwijk

Op en rond de Boulevard Harderwijk is van alles te doen en te beleven. Achter de oude stadsmuren in de binnenstad vindt u plekjes die u zeker niet mag missen. De pittoreske straatjes, de Grote Kerk, het Oude Stadhuis en nog veel meer. Om tenslotte te eindigen op de Boulevard Harderwijk voor een geurige kopje koffie met iets lekkers, een snack met een alcoholische versnapering of... een compleet verzorg diner van één van onze restaurants. We zijn ook altijd in voor een film of  een gokje...

Naar de film...

Ooit was er een bioscoop aan de Boulevard, maar die is in 2019 gesloten. Ga in plaats daarvan lekker naar de film kijken bij Kok Experience. Dat beschikt over een aantal ruime en luxueuze filmzalen, een restaurant en een speelterrein voor de kinderen. Meer informatie: 

https://www.kokexperience.nl/ 

Waag je liever een gokje? Dat kan bij Fairplay, dat aan ruime keus biedt aan zowel ontspannende als adembenemende spellen. Meer informatie: https://www.fairplay.nl/casinos/id-1100/harderwijk 

Stadsbezichtiging

Harderwijk is rijk aan prachtige gebouwen. De hele binnenstad ademt de geschiedenis van de Hanzestad van weleer. Ga dat ontdekken met de Stadsgidsen. 

Het Gilde van Stadsgidsen leidt u graag rond de Boulevard Harderwijk en alles wat daar achter ligt. De beroemde Vischpoort, het voorname voormalige stadhuis, de Grote Kerk en tal van andere verassingen die u normaal nooit opgevallen zouden zijn. Meer weten? www.stadsgidsenharderwijk.com Daar vindt u alle informatie over de tochten die dit deskundige gilde u biedt! Op de foto: de Molen De Hoop en de Harderwijker visafslag. Sowieso het bezoeken waard, vlakbij de Boulevard Harderwijk

.

Avonturen in het Dolfinarium..

Al meer dan vijf decennium heeft Harderwijk een zeedierenpark, beter bekend als het Dolfinarium Harderwijk. U vindt het aan de Boulevard Harderwijk. Ieder jaar is er een ander show. Een aanrader. Vergeet daarna niet om ook de schoonheid van de Boulevard te bewonderen. 

Voor u en uw kinderen (laten we de opa's en oma's niet vergeten) een hele belevenis. Niet alleen vanwege de zeedieren, maar andere spannende attracties, sommige zijn nieuw in Europa. Wist u dat dit befaamde zeedierenpark het grootste is van Europa? informatie: www.dolfinarium.nl Let op: u mag niet parkeren vóór het Dolfinarium, het parkeerterrein daar is uitsluitend voor vergunninghouders uit de buurt. Bespaar u een dikke prent van Oom Agent. 

Na uw bezoek, is het altijd fijn toeven bij een van de horecabedrijven op de Boulevard Harderwijk. 

Paling en vis: Harderwijker specialiteiten

Wie van vis houdt kan op de Boulevard Harderwijk z'n hart ophalen. Vrijwel alle restaurants hebben menu's die de vis ruim eer aan doen. Zoals Johannes Kok aan de Boulevard Harderwijk. Maar ook de andere restaurants kunnen er wat van als het om paling en andere vis gaat!


.Vis vindt u in de volgende restaurants: Johannus Kok. De Admiraal, Restaurant Allure en Restaurant Monopole. Ook restaurant Hu Bin (Chinees) en Olympia (Grieks) doen me met vis... maar die maken het nét effe anders klaar.