Reportages

Reportages

Rond de Boulevard Harderwijk is van alles te doen. Op deze pagina diverse reportages. 

IJsselmeer: van sloop naar nieuw rustiek pand

Bezoekers van het Dolfinarium en Boulevard zagen als éérste gebouw Restaurant IJsselmeer dat in 1913 werd geopend. Maar het gebouw is inmiddels gesloopt om plaats te maken voor het gebouw IJsselmere. Kijk even mee naar het filmpje, met unieke ingekleurde beelden uit 1926. 

Ondergrondse gangen gevonden... ga met ons mee

Lang geleden liep er een beek door Harderwijk, de Stadsbeek. In de loop der eeuwen werd het een riool, dat later zo stonk dat het uiteindelijk werd gesloten. Maar streekarcheoloog Maarten Wispelwey en Projectleider Erik Hamelink van de Gemeente Harderwijk vonden ze terug bij werkzaamheden. Kijk naar een film over de spelonken van Harderwijk, die beginnen ten Zuiden van Harderwijk en uitkomen in de voormalige Zuiderzee - thans het Wolderwijd. 

De Havens van Harderwijk...op (water)weg met de Havenmeester

Harderwijk heeft heel wat havens. Ga met ons en Havenmeester Hendrik van de Velden mee om ze te ontdekken. 

Overwinteren op een schip in Harderwijk

Heb je een schip? Dan kun je in de haven van Harderwijk overwinteren. Niet alleen Nederlanders doen dat. Dit echtpaar uit Australië deden dat. Tot volle tevredenheid. Kijk naar het geluk van een internationaal echtpaar Russell Sherwin (Nieuw Zeeland)  en Gaëlle Chibot (Frankrijk) en hun kinderen. De reportage is van 2019... maar in 2021 komen ze weer overwinteren...