Actueel

Hart onder de riem...

Kunstenaarscollectief Onderstroom heeft om bezoekers van de Boulevard op te vrolijke in deze barre tijden gekozen voor de bovenstroom. En wel met dit ruimtelijke kunstwerk. Eigenlijk een guerrilla-actie, maar wie maalt daar om? Leuk initiatief toch? 

Nieuwe ijsbaan Volmoed

Ongetwijfeld de mooiste buitenbaan van Nederland: de vernieuwde ijsbaan van Volmoed. Kijk naar het filmpje, geschoten op 14 februari 2021, toen er nog net ijs lag. Nog niet geschaatst op deze prachtige baan? Volgend jaar komen er weer nieuwe kansen. 

Vondsten uit de 14e eeuw

Tijdens werkzaamheden bij de bouw van Restaurant IJsselmere aan de kop van de Boulevard zijn resten gevonden van een middeleeuwse burcht. Archeoloog Dorien te Kiefte vertelt wat daar zo bijzonder aan is...

Mooiste ijsbaan van Nederland

Recentelijk is de mooiste ijsbaan van Nederland gereed gekomen. Deze is gelegen op een steenworp afstand van de Boulevard Harderwijk in het gebied De Wijde Wellen. Op de foto een indruk van de fraaie baan, waarop een olympisch traject van 333 meter kan worden uitgezet. Daarmee is het een officiële wedstrijdbaan. 

Vondsten rond de kop van de Boulevard

Harderwijk, 10 november 2020  - Het bekende restaurant IJsselmeer, ook wel bekend onder de namen Kokki's en Bruintje Beer, is gesloopt en dat gaf archeologen de gelegenheid om eens flink de bodem te onderzoeken. Ze vonden fundamenten van een zogenaamde Dwangburcht. Die dateren van de 16e eeuw, maar daaronder liggen nog oudere fundamenten. Kijk even naar de filmpjes: